Pyxis Uitvaartbegeleiding, Hoge Hexel

Inspiratiegids voor een blijvende herinnering aan uw dierbare.

Een fysieke herinnering aan uw dierbare komt in vele vormen en maten. Deze inspiratiegids geeft enkele voorbeelden. Laat u inspireren.

Afscheidsfotografie

U maakt van de afscheidsplechtigheid een persoonlijk vaarwel. Een eerbetoon aan uw dierbare. Een afscheidsfotograaf legt deze dag discreet voor u vast. In warme, sfeervolle foto's. Waardig en liefdevol.

Portret

Natuurlijk kunt u een mooie foto van uw dierbare ophangen, maar het is ook mogelijk een portret te laten schilderen. Afhankelijk van de kunstenaar kan dit in vele verschillende stijlen.

Tatoeage met as

De as van een overledene kan worden verwerkt in inkt en met die inkt kun je een tatoeage latenzetten. Officieel is dit niet toegestaan in verband met hygiëne-richtlijnen. Volgens de Nederlandse Wet moet de inkt waarmee een tatoeage wordt gezet namelijk steriel zijn.

Een herinneringsboom planten

Mensen kunnen een belangrijk moment in hun leven vastleggen door een boom te planten. Deze boom kan een  gebeurtenis markeren. Bijvoorbeeld ter nagedachtenis aan een overleden dierbare. Dit kan in eigen tuin, maar Staatsbosbeheer heeft hiervoor Bossen van de Toekomst ingericht. Daarnaast kun je via de Stichting Nationale Boomfeestdag een boom laten planten ter herinnering aan het overlijden van een kind.

foto: nu.nl

Foto in glas

Glas waarin de foto en/of naam van de overledene is verwerkt. Er zijn prachtige producten met foto's in glas om dierbare herinneringen op een unieke manier te vereeuwigen. U kunt het een mooi plekje in huis geven of u kunt het aan iemand geven als geschenk.

foto: persoonlijkgedenken.nl

Assierraad

Een herinneringsring is voor iedereen; jong, oud, man, vrouw. Een ring met de as van uw dierbare heeft een sterke symbolische betekenis. Een ring heeft namelijk geen begin en geen eind, net als de band tussen u en uw dierbare. Met een mooie asring kunt u die band benadrukken.

foto: memoriesieraden.nl

Sierurn

Een sierurn kan worden gekocht, maar kan ook naar eigen inzicht worden gemaakt. Samen met een kunstenaar maak je een ontwerp zodat u uw dierbare hierin herkent.

foto: google.com

Vingerafdruk

Ik kan een vingerafdruk van uw dierbare vastleggen. Op een later tijdstip kunt u deze vingerafdruk gebruiken in een sierraad, verwerken in een tatoeage of verwerken in het ontwerp van een urn.

foto: mmepomm.com