Pyxis Uitvaartbegeleiding, Hoge Hexel

Inspiratiegids uitvaartkisten en omhullingen. Elke uitvaart is uniek. Een omhulling speelt daarin een belangrijke rol.

Op deze pagina is een aantal soorten uitvaartkisten, rieten manden en lijkwaden uitgelicht om u een beeld te geven van verschillende mogelijkheden. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Graag informeer ik u hier over.

Ruwe houtsoorten

Uitvaartkisten kunnen ook van verschillende soorten ruw hout worden gemaakt. Dit betreft over het algemeen maatwerk, gemaakt van Nederlands hout. In mijn netwerk heb ik diverse timmerlieden die dit soort kisten voor u naar wens kunnen maken.

Massief populier eco

Massief populieren kist met vlak deksel en houten C grepen. Houten "square" scroeven. De bekleding is strak ongebleekt katoen met gemêleerd koord.

Rieten uitvaartkist

Rieten uitvaartkisten zijn een ecologisch alternatief voor houten kisten. Deze kisten zijn te verkrijgen in vele soorten, kleuren en vormen. U kunt kiezen voor een gevlochten rieten kist of een houten binnenkist met rieten omkleding. Er bestaan ook speciale rieten baby- en kindermanden.

FAIR Coffins

Deze Fair Coffins uitvaartkist is gemaakt van gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen, een soort karton. De kist is voorzien van een vlak deksel en houten C grepen in de kleur van de kist. De bekleding bestaat uit een 100% ecologische jute. De bamboe sluitpennen zijn passend bij de uitstraling van de kist. Deze kist beschikt over een certificaat waarmee deze is toegestaan in alle crematoria in Nederland.

USA

Deze Amerikaase, massief houten kist is voorzien van een boogkap, bestaande uit twee delen. De bekleding is strak crêpe satijn in roomwit.

Gestoffeerde uitvaartkist

Gestoffeerde kist met vlak deksel en houten C grepen. De bekleding is gemaakt van linnen; één van de meest duurzame weefsels ter wereld.

Uitvaartkist met print

Een uitvaartkist kan ook worden voorzien van een print. Bijvoorbeeld met bloemen.

Rouwkleed of lijkwade

Een rouwkleed of lijkwade is een wikkeldoek gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen. Hiermee wordt uw dierbare gewikkeld. Een kist is dus niet nodig. Een draagplank of open mand is wel te adviseren, aan een lijkwade zitten namelijk geen handvatten.

foto: wikkelgoed.nl

FAIR Coffins

Deze Fair Coffins uitvaartkist is gemaakt van gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen, een soort karton. De bekleding bestaat uit een 100% ecologische jute. Deze kist beschikt over een certificaat waarmee deze is toegestaan in alle crematoria in Nederland.

Uitvaartkist in kleur

Het is ook mogelijk een kist in een kleur naar wens te laten spuiten.

Pu-Rest zijligging

Deze kist is gemaakt voor zijligging. Voorzien van buigzame kappen, met strak flanel bekleed.

Staatsbosbeheer Hollands hout

Massief ongeschaafd grenen kist met vlak deksel en lange houten grepen. De bekleding is strak linnen. De sluiting is gemaakt van hout en touw.

Opbaarplank

Deze massief grenen, ongeschaafde opbaarplank heeft lange houten grepen en is voorzien van bekleding gemaakt van linnen. Op de opbaarplank kan iemand in een lijkwade, een doek, een laken, etc. worden opgebaard. Een opbaarplank is naast een lijkwade noodzakelijk, want aan een wade zitten bijvoorbeeld geen handvatten. Ook voor het crematieproces is een soort onderlegger noodzakelijk.

Carino natuur eco

Een massief populieren kist met vlak deksel en lange houten grepen. Het unieke aan deze kist is dat het deksel een hoog profiel heeft, waardoor de kist minder diep is tijdens de opbaring. De overledene is hierdoor beter zichtbaar en is hierdoor heel toegankelijk. De bekleding is strak ongebleekt katoen met gemêleerd koord.