Pyxis Uitvaartbegeleiding, Hoge Hexel

Vincent Lutje Wooldrik

Sinds 2017 woon ik samen met mijn vrouw Vanessa in het prachtige Hoge Hexel, op de grens van Salland en Twente. Ik voel mij verbonden met mijn dorp en regio en ben als vrijwilliger maatschappelijk actief.

Introductie

Mijn werk in het hoger onderwijs deed ik ruim 22 jaar met plezier. Eerst als ICT’er en de laatste zeven jaar als projectmanager. Toch kreeg ik de afgelopen jaren steeds meer behoefte om op een andere manier te gaan werken. Ik verlangde naar zingeving en wilde mensen graag bijstaan in de periode rond het afscheid van hun dierbare overledene, een tijd die grote impact heeft tijdens een mensenleven. Ik voelde dat ik daarmee meer vanuit mijn hart kon werken; iets kon betekenen voor diegenen die deze bijzondere periode moet doormaken.

Kennis en kunde verbinden

Ik oriënteerde me uitgebreid op het vakgebied, sprak met professionals uit de uitvaartbranche, mocht regelmatig met hen meelopen om te ‘voelen’ of deze stap voor mij de juiste was. Het voelde goed, ik had mijn roeping gevonden. Vervolgens koos ik bewust voor een gedegen beroepsopleiding, waarmee kennis en kunde voor mij samenkwamen: kennis over wet- en regelgeving, culturele aspecten, de verschillende manieren waarop een uitvaart vormgegeven kan worden. Verschillende stages in mortuaria, crematoria en bij uitvaartbegeleiders maakten de opleiding compleet.