Pyxis Uitvaartbegeleiding, Hoge Hexel

Waar moet u aan denken bij een overlijden?

Wanneer uw dierbare is overleden, is er geen haast. Neem de tijd en de rust. U kunt eerst de behandelend arts of de huisarts bellen. Is deze niet bereikbaar, dan kunt u contact opnemen met de huisartsenpost. Bij overlijden in een zorginstelling of het ziekenhuis schakelt de verzorging of verpleging vaak een arts voor u in.

Neem contact op Wanneer het overlijden door de arts is vastgesteld, kunt u contact met mij opnemen via 06 5757 4424. Ik ben elke dag 24 uur per dag bereikbaar voor het melden van een overlijden. We spreken vervolgens een tijdstip af waarop ik u zal bezoeken. Ik kan direct naar u toe komen, ook 's nachts, maar we kunnen ook op een later moment die dag afspreken.
Eerste bezoek

Tijdens het eerste bezoek bespreken we in eerste instantie alleen de noodzakelijke zaken. Niet alles hoeft de eerste dag te gebeuren, hiervoor is nog voldoende tijd beschikbaar. In de dagen na het overlijden bespreek ik stap voor stap wat moet, mag en kan rondom de uitvaart.

Aangifte van overlijden

Eén van de eerste stappen is om aangifte van overlijden te doen. Het kan voor u een belangrijke stap in uw rouwproces zijn om dit zelf te doen. U kunt dit ook door mij laten verzorgen. Ik kan u voorlichten en begeleiden in dit proces.